wpb261b349.png
wpccd808d4_0f.jpg
wpd8947809_0f.jpg
wp3ad0c0fc_0f.jpg
wp9a00bce7_0f.jpg
wpfa6f8219_0f.jpg
wp99f7ae55.png
Praktijk Michel Melsbach
wp6965a874.png
wp8ffe3a34.png
wpee4cc9b5.png
wpef1d7da3.png
wp5eaba9ef.png
wpa95d8e45.png
wp2fe741c0_0f.jpg
Innerbeliefs
Coaching
&
Consultancy
wpc7126ea8_0f.jpg
Op zoek naar
Verlichting?
wp28c5a239_0f.jpg
wp12ae9d07.png
wp9ea02d9c_0f.jpg
Uw doel
bereiken?
wpee4cc9b5.png
wpeca65c50.png
Wat is hypnose
De waarheid over hypnose
De definitie van hypnose luidt: “Hypnose of trance is een ontspannen gefocuste staat van concentratie”. De daadwerkelijke staat van hypnose is echter wat moeilijker te bepalen.

Tot voor kort veronderstelde men dat het aan slaap gelijkwaardig was, of dat je geest op een of andere manier onbewust was.In werkelijkheid is gaan de hersenen naar een bepaalde staat, wat ze ontvankelijk maakt voor suggestie. Dit is onder andere aangetoond door EEG-onderzoek, een onderzoek waarbij de hersenactiviteiten worden gemeten. De EEG curven die ontstaan tijdens meditatie of hypnose zijn heel anders dan de curven tijdens slaap en droomperioden. Toch is het geen ongewone staat van zijn. Daarnaast voelt het  voor de meeste mensen niet als trance, maar als een staat van ontspanning.
Bij hypnose ontstaat er een verandering van de hersenactiviteit, die gelijk is aan het moment voordat men in slaap valt en de alfa staat ingaat.
Overdag wanneer we niet slapen verkeren wij in de bèta staat en wanneer wij gaan slapen verandert deze in de Alfa staat. De Alfa staat is een plezierige en dromerige staat.
Wanneer wij in alfa staat zijn, staat de geest open voor visualisaties en wordt een rijke zintuiglijke ervaring gecreëerd. Het effect in het dagelijkse leven is echter afhankelijk van de wijze waarop de Alfa staat door het onderbewuste wordt ervaren.

Is hypnose gevaarlijk?
Hypnose is een normale geestelijke toestand die de meeste mensen dagelijks meermalen ervaren. Dit wordt bijvoorbeeld ervaren wanneer je helemaal op gaat in een film, een lange monotone weg afrijdt of luistert naar muziek die je inspireert.
We ervaren hypnose elke dag en zijn ons er niet eens van bewust. Wanneer U in een geleide trance  bent of in trance een lange saaie weg afrijdt is er altijd een waarnemend en oplettend deel in ons aanwezig. Deze waarnemer is zelf gedocumenteerd als een geloofwaardig aspect van onze geest. Het zorgt ervoor dat we veilig zijn, zelfs wanneer we slapen. Tijdens hypnose of trance kunt U erop vertrouwen dat deze waarnemer altijd aanwezig is om over ons te waken.
Het is geen gids of een spiritueel zijn maar een wetenschappelijke ontdekking van een functie van onze hersenen. Gedurende een hypnose sessie blijf je alert en zul je onmiddellijk in actie komen mocht er bijvoorbeeld brand uitbreken. Ook al voelden een minuut geleden je armen en benen te zwaar om ze te kunnen bewegen. Aangezien hypnose ons geestelijk kan helpen scherper en bewuster te zijn, helpt het ons eigenlijk veilig de dag door te komen door ons bewust te maken van onze omgeving gedurende de dag. Als onze waarneming van wat er rondom ons gebeurt beter is zullen we de dingen die gebeuren met grotere duidelijkheid opmerken en hierdoor waarschijnlijk betere besluiten nemen.

Kan hypnose mij dingen laten vertellen die ik niet wil vertellen?
Helemaal niet. Je zult geen informatie onthullen die je doorgaans ook niet zou onthullen of zou willen onthullen. Je hebt altijd een keus. Daarnaast gaan onze hersenen gewoon door  met redeneren of functioneren. Weliswaar kun je sommige innerlijke waarheden over jouw situatie ontdekken of zelfsabotage, waarvan je niet bewust op de hoogte was. Dit betekent dat je onderbewuste waarschijnlijk innerlijke programma’s afdraait waar je geen weet van hebt. Deze programma’s die maken dat je telkens weer dezelfde vergissingen maakt. Hierdoor wordt je ziek en of boos en heb je geen geluk in je leven. Je mist belangrijke aanwijzingen die leiden naar jouw succes of mislukkingen. Het echte goede nieuws is dat wanneer je deze innerlijke waarheden ontdekt die voor jouw bewuste verborgen waren je innerlijk niet langer dezelfde vergissingen kunt maken. Wanneer de onbewuste strategie wordt geopenbaard is de pret eraf en moet het innerlijke het anders gaan doen, want dit programma werkte alleen toen het nog verborgen was.

Kan Hypnose mij dingen laten doen tegen mijn wil?
 Absolut niet. Dit is waarschijnlijk de allergrootste mythe die er bestaat over hypnose, De hypnotiseur laat mensen de vreemdste dingen doen op een podium ten overstaan van andere mensen. Maar de waarheid is dat deze mensen deze dingen doen omdat zij een wens hebben buitensporig te zijn. Als de hypnotiseur hun onderwerpen zorgvuldig kiest zullen zij gewillige deelnemers zijn. Je zult nooit iets doen of een suggestie accepteren die in gaat tegen jouw waarden en normen. Als dat mogelijk zou zijn dan zouden zij mensen banken laten beroven en het geld bij hen laten brengen. Hypnotiseurs zouden de rijkste mensen zijn en de wereld beheersen.  

Wat als ik niet wakker wordt?
Nog nooit is er iemand in een trance of hypnotische staat gebleven. Het kan simpel weg niet gebeuren. Wanneer de hypnotiseur de kamer verlaat of wanneer je naar een hypnose cd luistert en de stroom valt uit dan val je of in slaap, of je wordt op een natuurlijke manier weer wakker, of je onderbewuste zou ontdekken dat er geen begeleidende stem meer is waardoor je bewuste weer de leiding neemt.

Vergeet ik alles wat er gebeurt gedurende een sessie?
Heel af en toe komt het wel eens voor dat een sessie niet herinnerd wordt. Soms zal een hypnotiseur dit ook voorstellen, daar dit  zo nu en dan  het gewenste effect kan hebben.
De meeste hypnotiseurs zullen juist willen dat je de sessie herinnert. Je zult je gewaar zijn van alles om je heen en je het merendeel van de sessie kunnen herinneren. Waarschijnlijk zul je het je beter herinneren dan een normaal gesprek om dat je geest in zo een gefocuste staat van concentratie is.

Kan iedereen gehypnotiseerd worden?
Ja, in feite is hypnotiseerbaarheid een aangeleerde trek van de mens. Je kunt je lichaam leren en geest leren om in trance te gaan en daar beter en beter in worden waneer je zelfhypnose praktiseert. De meeste mensen denken dat ze niet gehypnotiseerd of in trance waren na een sessie. Wat ze wel merken is dat er sommige dingen zijn veranderd, misschien valt het hun die dag al op of misschien de week erna. Soms zijn de gevolgen subtiel en soms diepgaand. Over het algemeen komen de veranderingen erg snel wanneer de geest echt klaar is om de verandering te maken. Soms gaat er wat tijd overheen wanneer lichaam en geest helend werk moeten verrichten.
De waarheid over hypnose.
Het kan het meest waardevolle hulpmiddel zijn om de manier waarop jouw geest de wereld ervaart te veranderen. Als er iets als magie bestaat dat je zou kunnen helpen om alles in je leven te veranderen, je gezondheid en of je gedrag dan zou dit het wel eens kunnen wezen. Goede hypnotherapeuten weten hoe zij op een vriendelijke en zachte manier blokkades en angsten kunnen losweken en nieuwe positieve overtuigingen in werking te zetten in denken, voelen en gedrag.
We hypnotiseren onszelf constant.
Ik denk dat we zelf onze grootste vijand zijn doordat we ons zelf namen geven, beperkingen opleggen en angsten aanpraten onszelf neerslachtig praten. Hierdoor verandert een nare gewoonte, mits we die gewoonte lang genoeg toepassen in een overtuiging en ga je krijgen waar je om vraagt. Bijvoorbeeld als je gelooft dat je geheugen slecht is of dat je denkt dat je geheugen slechter wordt naarmate je ouder wordt. Misschien is het wel toe te schrijven aan de constante versterking die je zelf doet en die gaat in de trant van:
· Tjonge, mijn geheugen wordt steeds slechter.
· Ik ben zo slecht in namen.
· Dat ga ik nooit onthouden, je kunt het maar beter even opschrijven.
Dit zijn suggesties. Het zijn dezelfde suggesties die ik je ook zou geven wanneer je bij mij in de praktijk komt voor een hypnose sessie. Op een mannier zodat ze het effect creëren waar je om vraagt. Wanneer je bij mij in de praktijk komt en betaalt voor een beter geheugen dan geef ik suggesties als:
· Mijn geheugen wordt elke dag scherper.
· Ik ben goed in het onthouden van namen, voor mij is het gemakkelijk om wanneer dan ook iemands naam op te roepen.
· Ik herinner me gemakkelijk wat belangrijk is.
· Ik word dagelijks scherper van geest en mijn geheugen groeit met de dag.
Wat zou er gebeuren?
Stel je eens voor wat er zou gebeuren als je op dagelijkse basis jezelf andere suggesties geeft?
· Je zou je mening eenvoudig kunnen veranderen over iets waar je bang voor bent of was.
· Je hebt meer zelfvertrouwen.
· Je bent kalm en relaxed en in staat bent om je hartslag en bloeddruk te verlagen?
· Jij hebt de kracht en het vermogen om je gelukkig of verdrietig te voelen, om angstig te zijn of vol zelfvertrouwen, gezond of ziek.
Verander je mening, verander je leven.
Als je denkt: “Ik zou niet weten hoe”  ga dan op zoek naar een hypnotherapeut, die jou kan begeleiden en ondersteunen in dit proces..
Stel je eens voor hoe het zou zijn om je weer goed te voelen
wp6472c76e.png
wpa444fae7.png
wp51910749_0f.jpg
wp07ff27d4.png

wp031491b2.png

wp3458d5d9.png

wp888d226f.png

wp7a35813c.png

wp5c8f7d3d.png

wpe619fe15.png

wp202e42b7.png